Foorumi

Surffausta koti- ja ulkomailla

Lisää
8 vuotta 2 kuukautta sitten - 4 vuotta 11 kuukautta sitten #1 : Veijo
Vastaus käyttäjältä Veijo aiheessa Minne lähtisin surffailemaan
Veijon kirjoitus
Kefalos:
Ionikos hotelli 200m vuokraamosta
Ei mikään luksus mutta Plussaa netti yhteys Baarissa ja ruoka oli kohtuullista.
Kylällä muutama ruokapaikka lisäksi.
Ja Hotelleja lisää tosin kauempana.
Kylällä yksi ainoa ATM.
ionikoshotel.gr/

Vuokraamo:
www.kefaloswindsurfing.com/
Kohtuu kamat.
Noutavat veneellä jos joutuu ulkona pulaan.
Kefalos on flätti paikka joten spiidiä voisi ajaa löytyy myös slaalom kamoja.
Kamat ajattelin vuokrata tuolta: www.marmari-windsurfing.com/en/index.html
Viimeksi muokattu: 4 vuotta 11 kuukautta sitten Seppo.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
8 vuotta 6 kuukautta sitten #2 : Veka
Vastaus käyttäjältä Veka aiheessa Vs: Fuerteventura / Sotavento joulu-/tammikuussa?
En ole ollut vuodenvaihteessa Jandiassa, enkä Sotaventossa. Helmikuussa olen käynyt vain pari kertaa ja maaliskuussa sitten vuorostaan kymmeniä kertoja kylläkin.
Helmikuussa oli vielä aina tuulista ja kylmää ( siis ihan toppaliivikeliä), maaliskuussa jo aurinkoista ja joskus ihan Säkäkeliä. Eglin kamat ovat aina huipputasoa ja ranta kuin unelmista. Eglillä on siellä 2 mestaa, toinen on tuulisempaa ja toinen etelämpänä oleva on sitten flättiä.

Terv: Veka

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

 • Susanna
 • Susanna hahmo Kirjoittaja
 • Poissa
 • Administrator
 • Administrator
 • FIN-112
Lisää
8 vuotta 8 kuukautta sitten - 4 vuotta 11 kuukautta sitten #3 : Susanna
Vastaus käyttäjältä Susanna aiheessa Terveiset Vassilikista (osa 3)
Vassilikijorinoita :)

Tiivistettynä:
Timmyllä oli hauskaa (sai rikottua 30 solmua parin sekunnin ajaksi, onnistui chophoppimaan niin että evä nousi kokonaan vedestä, pärjäsi 86 l Kodella ja 4.0 Bladella, sai jiippailtua megapuuskissa jnejne...) - mua suurimman osan ajasta potutti.

Lantrattuna:

Kaksi edellistä reissua ovat olleet sen verran kivoja, että tänä vuonna otettiin lisähaastetta roudaamalla lapset ja isovanhempia vaihtelevalla kokoonpanolla mukaan ja venyttämällä reissu kahteen viikkoon.

Ennen meidän tulopäivää Vassilikissa oli ollut 8 päivän pläkäputki. Jotkut onnekkaat olivat olleet valmiina vesillä kun viikon ainoa plaanikeli oli noussut puoleksi tunniksi. Tuulikone ei ollut onneksi rikki, se oli vain käynyt hakemassa oppia puuskaisuuteen ja reikäisyyteen Säkän tuulimaisterilta. Vielä mausteeksi napakkaa shiftailua maatuulen ja sivutuulen välillä parhaimpina päivinä.

Mä onnistuin heti aluksi olemaan vesillä 5.5 purjeella kilsan päässä rannasta, kun keli koveni ja sitten vetelin elämäni komeimpia pannuja, kun olin laittanut takajalkalenkit liian pieniksi, enkä saanut tarpeeksi nopeasti jalkaa lenkkiin. Onneksi ope kertoi kovaan tuuleen hyvän vinkin, miten saa lisäaikaa takalenkin etsimiselle: kun lauta plaanaa kevyesti tuuleen päin trapa kii ja etujalka lenkissä, niin kun painaa purjetta perää kohti ja vastaavasti vie vartalon painoa eteenpäin niin lauta pysyy vakaana plaanissa, takajalalta lähtee paino ja voi ihan rauhassa ujutella jalkaa lenkkiin. Siinä kelissä 4.5 veti vielä plaaniin mutta lauta kävi liian isoksi eikä pienempiä lautoja ollut vapaana.

Henkisten mustelmien ansiosta jatkossa otinkin sitten liian pieniä kamoja (= meni hermot) ja kävin vaihtamassa isompiin ja sitten keli taas koveni (= meni hermot). Toisinaan kun yritti käydä vaihtamassa pienempään lautaan niin kaikki oli jo varattuina, kun samaan aikaan oli slovenialaisten Quicksilver-kurssit. Ei ollut kuitenkaan varaa valittaa, kun olin lokakuussa unohtanut vastata kamojen vuokrausta koskevaan viestiin ja perillä kuulin, että paikka on ihan täynnä eikä voi enää ottaa meitä opetusryhmiin eikä vuokrata kamoja. Onneksi suostuivat lopulta ottamaan meidät ja lisärahat...

Kun kaksi viikkoa oli kulunut, ajattelin varata itselleni paikan Erimoverin alkeiskurssilta ja opetella koko lajin alusta asti. Ensin tietty ajattelin lopettaa typerän harrastuksen ja myydä kamat. Ärsytti vietävästi, kun koko ajan oli liian paljon muuttuvia tekijöitä: just sitä lautaa ei saanut minkä olis halunnut tai siinä oli jalkalenkit taas kerran eri kohdissa. Joka kerta trapanarujen paikoissa oli säätämistä ja sitten kun sai ne kohdalleen, piti mennä vaihtamaan toiseen purjeeseen. Tai sitten keli koveni sellaiseksi, ettei enää uskaltanut lähteä vesille. Sitten kun oli pienemmät kamat, piti vielä yrittää muuttaa ajoasentoa niin, ettei takajalalla ole liikaa painoa (ohjeena nostaa takajalan kantapäätä ylös). Vanhan koiran kovalevykapasiteetti ei vaan riittänyt kaiken uuden oppimiseen :(

Täällä Suomessa mä oon saanut nauttia siitä, että kaikki tajuaa väistää mua, mutta siellä olikin lahti täynnä vielä yllättävämpiä pellepelottomia ja hessuhopoja eikä niiden väistely puuskaisessa tuulessa ollut helppoa. Kauempana olisi ollut tilaa ja tasaisempaa vettä mutta alkupäivien paniikkipaluut mielessä sekään ei tuntunut hyvältä vaihtoehdolta. Myös 2 km:n lilluttelu takaisin ei-plaanissa tuulen moinatessa sai selän polttelemaan mukavasti...

Ranta oli ihan täynnä quicksilverin kurssilaisia ja sekin otti päästä että aloittelijat treenas rantalähtöjä nelosen kelissä eikä ne tajunnut pelätä mitään :pinch: Opettaja vaan laski sekunteja, kuinka kauan pysy laudan päällä ja porukka antoi raikuvat aplodit aina kun joku sai itsensä trapetsiin ja pysyi siinä 3 sekuntia. Ennen pannutusta. Viikon päästä ne sitten plaanaili enemmän tai vähemmän hallitusti pitkin ja poikin lahtea kun meikäläinen sovitteli pupupöksyjä rannalla jalkaan.

Ehkä tätä osaamattomuuden, arkailun ja turhautumisen tuskaa olisi helpottanut se, että Timmyllä olis ollut myös vähän ongelmia. Siellä se mokoma vaan paineli menemään kelissä kuin kelissä :angry:

Koti-ikävästä kertonee se, että suostuin eilen Tullarissa jopa kokeilemaan kämpyräpurjetta Overdrive 6,5 ja Ultrasonicia ja myönnän julkisesti, että se oli ihan kiva purje kämpyröistä huolimatta tai jopa niiden ansiosta ;)

Kuvia ja videoita tullee piakkoin vielä...
Viimeksi muokattu: 4 vuotta 11 kuukautta sitten Seppo.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

 • Susanna
 • Susanna hahmo Kirjoittaja
 • Poissa
 • Administrator
 • Administrator
 • FIN-112
Lisää
9 vuotta 3 kuukautta sitten #4 : Susanna
Vastaus käyttäjältä Susanna aiheessa Vs: Terveiset Vassilikista (osa 2)
Ei ole masennuksesta tietoakaan, täähän on iloista odotusta. Okei, ehkä hivenen tuskaisaa mutta ikinä en oo jiippaillu näin makeesti kuin parin viime viikon aikana. Lauta ei ihan pysy plaanissa koko käännöstä mutta melkein. Voi jopa harmittaa siirtyä olohuoneen matolta jäiden sekaan. Meilläkin jo lennot maksettu mutta vassilikiin päästään vasta juhannuksena. Rodoksen kauden avaus on kyllä kadehdittavaa mutta onneksi saatiin kerran kokeilla sitäkin :)

Jos uskoo huumorintajunsa riittävän niin tuolla club vassin sivuilla on melko hulvaton 25 v video. Tähtipöly-kunniamaininnan arvoinen :P

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
9 vuotta 3 kuukautta sitten #5 : Opa
Vastaus käyttäjältä Opa aiheessa Vs: Terkkuja Mauilta!
Do dii, surffit taputeltu tältä reissulta. Pari päivää jäi vajaaksi kun tuulet hylkäsivät. Tai olisihan siellä tuullut 1 km rannasta Kanahassa kun kääntyivät liikaa Idän puolelle. Ei vaan innostanut lähteä 6.2 purjeella (isoin mikä vuokraamosta löytyi) lilluttelemaan breikin läpi ulos. Kauhuskenaariona oli se, että pannuttaa (vain ajan kysymys) ja ei tuule tarpeeksi vesistarttia varten. Siellähän uiskentelet tikrujen seassa ja venaat koska on joku kintussa kiinni :ohmy: Niin ja joo: Hookipalla olis kuulemma ollut keliä.

Täällä on tosiaan ollut ennätysmäärä "provosoimattomia" haihyökkäyksiä tänä vuonna ja kaksi ihmistä päässyt jo hengestäänkin. Minkähänlaisia ne "provosoidut" hyökkäykset sitten ovat? On tehokkaasti rajoittanut ainakin mun merileikkejä eli suppailut ja laikkaroinnit jätin suosiolla väliin.

Kyselin vuokraamosta miksei niilä ole isompia purjeita tarjolla. Kaveri vastasi vaan ettei täällä tarvita! Niin, ehkä sinä saappaat jalassa 50 kiloinen lennikalle rääpäle et tarvii mutta mä tarviin! Useampana päivänä rannassa kirosin, että 6.2:lla mun on turha lähteä jurnuttamaan mutta jollain kasilla olis päässyt jo kivasti. Ehkä nää on vaan tottuneet liian hyviin keleihin ja jos kasia tarvitaan niin ei kannata lähteä, ***tana!

Olishan täällä ollut vuokraamoja joista kasin purje olisi löytynytkin mutku, mutku... No huomenna pelataan sit taas golfia ja tehdään pari pirkkua, gee! Great.

En kyllä arvannut, että täällä olisi tullut ikävä 9.2 Turboa mutta näin kävi :(

Kevättä odotellessa...

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
9 vuotta 3 kuukautta sitten #6 : Opa
Vastaus käyttäjältä Opa aiheessa Vs: Terkkuja Mauilta!
Auts :woohoo:
Aikamoinen Sherlock tuo Hessu!

Vikaa viikkoa viedään. Tuulet on kyllä olleet aika vaihtelevat, viikko, parikin saattaa mennä, ettei tuule juuri ollenkaan. Onneksi on ollut "tarpeeksi" aikaa käyttää nuo varatut vuokrapäivät ja golfiakin on ehtinyt pelaamaan riittävästi. Aika tiukille se menee: 4 päiväksi olisi vielä kamoja ja ennusteen mukaan tämän viikon taas puhaltaa ja sitten lässähtää.

104-130 litran laudat ja 5.0-6.2 purjeet olleet pääosin käytössä. Aaltoja joutuu vähän väistelemään kun Kanahassa ajelee ulos. Sen verran isoa mörköa aloittelijalle, etten ole uskaltautunut vielä sekaan. Channelia pitkin ulos ja samaa reittiä takaisin :ohmy:

Siinä on ala- ja yläbreikin välissä jännä paikallinen ilmiö "weird wave" joka murtuu erikoisesti 90 asteen kulmassa muihin aaltoihin nähden (vastatuuleen). Yksi ranskalainen jäi siihen eilen 20 minuutin pesareihin kun ei päässyt alta pois. Tuuli ja virtaus painavat takaisin iskualueelle. Olin jo lähtemässä hälyyttämään rantavahteja hakemaan kaveria jetillä mutta onneksi pääsi omin avuin pois. Oli rantaan päästyään aika voipuneen oloinen :sick:

Saari on kierretty sekä idästä, että lännestä. Länsipuolen kierroksella oli aika kuumottavaa yksisuuntaista kärrypolkua vuorenrinteellä ja tietenkin pari vastaantulijaa pahimmassa kohdassa. Autolla on käyty kaikki paikat, Jaws mukaanlukien. Vuokrafirma ei ehkä ihan kaikkia reissuja olisi Chevy Impalalla hyväksynyt :whistle: Vahinko, että sellaista kelipäivää ei ole osunut kohdalle, että olisi ollut murtuvaa aaltoa Peahissa aka Jaws.

Kaksi kuukautta kyllä riittää kerrankin on kiva palata kotiin lomalta.

Opa

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.